KULCSTERMÉKKÉ nyilvánították a Mapei Mapetherm EPS hőszigetelő rendszert!

2024-07-08 15:57 - Akik szeretnék igénybe venni az otthonfelújítási támogatást, már biztosan sokat hallottak a KULCSTERMÉK kifejezésről.

Ez a kifejezés azért fontos, mert az Otthonfelújítási Program keretében kizárólag olyan építési termékekre, illetve hő- vagy melegvíztermelő berendezésekre vehető igénybe támogatás, melyek e címmel rendelkeznek.

A Mapei számára nagyon fontos, hogy segítse megvalósítani az energetikai építési álmokat, ezért örülünk, hogy hőszigetelési megoldásaink közül a Mapetherm EPS (Mapetherm Trend és Mapetherm Komfort)  hőszigetelő rendszere megkapta az Egyszerűsített Környezeti Minősítést, és bekerült az ÉMI honlapján a kulcstermékek közé. Ez azt jelenti, hogy a rendszer költségei elszámolhatók az Otthonfelújítási Program keretében.

Mit jelent a kulcstermék?

Az Otthonfelújítási Program keretében olyan építési termékekre, illetve hő- vagy melegvíztermelő berendezésekre vehető igénybe támogatás, amelyek rendelkeznek az egyszerűsített környezeti minősítéssel, és az ÉMI kulcstermékként jelöl meg. Ezek a termékek megfelelnek a legmagasabb minőségi és energetikai követelményeknek, és az alábbi kategóriákba tartoznak:

 1. Hőszigetelők: Az épületek hőszigetelésére fordított költségek teljes mértékben elszámolhatók.
 2. Nyílászárók cseréje: Az új ablakok és ajtók beszerzése és beépítése is támogatott.
 3. Melegvíz rendszerek korszerűsítése: A modern melegvíztermelő berendezések cseréje és fejlesztése is finanszírozható.
 4. Fűtéskorszerűsítés: A korszerű fűtési rendszerek, mint például a kondenzációs kazánok vagy hőszivattyúk beszerzése is támogatott.
 5. Helyreállításhoz, javításhoz kapcsolódó költségek: Az energetikai korszerűsítéssel kapcsolatos javítási költségek is elszámolhatók.

Miért fontos, hogy a Mapei Mapetherm EPS ezen a listán szerepel?

A Mapei Kft. Mapetherm EPS hőszigetelő rendszere mostantól az ÉMI által elismert kulcstermékek listáján szerepel, így igénybe vehető rá a támogatás, ha ezt a rendszert választod. A Mapetherm EPS rendszer kiváló minőségű és hatékony hőszigetelést biztosít, amely jelentősen csökkentheti az energiafogyasztást és növelheti otthonod komfortját.

Természetesen a Mapei-nek nem csak polisztirolos hőszigetelési rendszere van, hanem számos egyéb verzió is, melyek kulcstermékként való regisztrációját elindítottuk az ÉMI felé, ezek elbírálása folyamatban van.

Melyek ezek a további Mapei hőszigetelő rendszerek?

 • Mapetherm MW (Mapetherm Mineral és Mapetherm Premium) Homlokzati Hőszigetelő Rendszer
 • Mapetherm EPS Plus (8+15) Homlokzati Hőszigetelő Rendszer
 • Mapetherm PIR Homlokzati Hőszigetelő Rendszer
 • Mapetherm Passzív Homlokzati Hőszigetelő Rendszer
 • Mapetherm Klinker Homlokzati Hőszigetelő Rendszer
 • Mapetherm Slim Ceramic Homlokzati Hőszigetelő Rendszer
 • Mapetherm Tile System Homlokzati Hőszigetelő Rendszer