2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Hogyan marad biztosan fent a falon a nagyméretű burkolólap?

A nagy burkolólapok ragasztása akkor hoz tartós eredményt, ha a méretnek megfelelő ragasztóanyagot választjuk. Ez természetesen az S osztályú termékek közül fog kikerülni.

Hogyan marad biztosan fent a falon a nagyméretű burkolólap?

Az S1-es ragasztók alakváltozásra, az S2-es ragasztók pedig nagy alakváltozásra képesek. Ez a tulajdonság teszik lehetővé, hogy a ragasztóréteg nagy lapok esetében is biztonsággal követni tudja a rétegek szerkezeti mozgásait.

 

Hogy mikor melyiket válasszuk, azt több szempont figyelembevételével dönthetjük el:

A Mapei Keraflex Light S1 ragasztót kifejezetten 40-60 cm oldalhosszúságú, vagy az ennek megfelelő terület méretű burkolólapok ragasztásához ajánljuk. Dolgozhatunk vele beltéri falakon és padlón, vagy kültéri homlokzaton is.

A termék nyújtott nyitott idejének köszönhetően jó tempójú biztonságos munka végezhető vele. Legnagyobb előnye azonban könnyített súlyából származik, amelynek köszönhetően egyszerűbb logisztikát és könnyedebb bedolgozást biztosít úgy, hogy a kiadóssága jobb, mint a hagyományos ragaszóké.

Mapei Keraflex Maxi S1-gyel akkor dolgozzunk, ha a nagyobb méretű lapok egyben vastagabbak is, vagy egyenetlen vastagságúak, illetve, ha az aljzat kisebb egyenetlenségeit szeretnénk kompenzálni a ragasztóval. Ugyancsak előnyös az alkalmazása, ha szükség van a ragasztó biztosította szintkiegyenlítésre.

A Mapei Ultralite S1 az a ragasztó, ami mindenféle előnyét egybegyűjti a legújabb innovációknak. Könnyített súlya miatt válasszuk ezt a ragasztót akkor, ha kiemelt cél az anyagmozgatás, egyszerűsítése és gazdaságosabbá tétele.

Egy 15 kg-os zsák Mapei Ultralite S1-gyel ugyanakkora területen végezhetünk munkát, mint a hagyományos 25 kg-os kiszerelésekben kapható ragasztókkal. Ráadásul alacsony porzásának köszönhetően kifejezetten előnyös ezzel a ragasztóval dolgozni, ha a munkaterület már használatban lévő épületben, vagy térben van.

A modern ember már tudja, hogy mennyire fontos egy-egy termékválasztásnál a környezet megóvás szempontja. Ezért fontos a döntés során, hogy a Mapei Ultralite S1 30%-ban újrahasznosított alapanyagból készül. Tovább dicsérhetjük ezt a kiváló ragaszót azért is, mivel nagyon jó hátoldali fedettséget biztosít a könnyű Kerlite lapok számára, lehetővé téve a lapok finomabb kezelését a ragasztóba történő beágyazáskor.

A nagy alakváltozásra képes Mapei Ultralite S2-re akkor van szükség, ha 60x60 cm-es vagy nagyobb, akár egy méteres oldalhosszal rendelkező lapokat fektetünk belső falakra, padlókra, vagy kültéri homlokzatokra. Sőt beltérben biztonsággal választhatjuk a Mapei Ultralite S2-t még ennél nagyobb lapok ragasztására is.

A Mapei Ultralite S2 kiváló kiadósságú, egyszerűen bedolgozható, egykomponensű ragasztó, melyet kifejezetten extra méretű lapokhoz ajánlunk.

 

Forrás: Mapei