Ipari
termék
Mapei Mapeshield I 10/20 tiszta fogyó cink anód

Mapei Mapeshield I 10/20 tiszta fogyó cink anód

Mapei Mapeshield I különleges vezetőképes pasztába ágyazott, tiszta fogyó cink anód, új vagy felújítandó szerkezetek vasalatának katódos korrózióvédelmére. A feltüntetett Mapei Mapeshield I ár bruttó ár.

Bruttó eladási ár: 34 611 Ft/db (27 253 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 2099124Állapot: Rendelhető
A feltüntetett ár a gyártó telephelyén érvényes átadási ár.
Minimum rendelhető mennyiség: 1 db
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Adatlap nyomtatása

A Mapei Mapeshield I nagy fajlagos felületű cink belső magból áll, melyet nagy vezetőképességű, különleges pasztába ágyaztak, és mely biztosítja az anód hosszú élettartamát.

A vasalatra felhelyezése, a fémes csatlakoztatása után a vas és a cink között elektromos potenciálkülönbség jön létre, amely gátolja a korróziós folyamatot, és megakadályozza a korrózió kialakulását még különösen agresszív, pl. kloridos környezetben is. Két különböző, egymáshoz csatlakoztatott fém megfelelő elektrolitban (beton) galvánelemet hoz létre.

A kisebb potenciájú fém (cink) oxidálni fog, a nagyobb (vasalat) potenciálja csökken, és védve marad a korróziótól. Ezen kívül a keletkező áram megnöveli a pH értéket, ezáltal lassú lúgosító folyamatot indít el a betonban, és eltávolítja az esetleg jelenlévő klorid iont.

A védelem szintje függ a szerkezetben lévő vasalat sűrűségétől. Az alkalmazandó anódok száma a vasalat sűrűségétől függ, illetve attól, hogy a szerkezet új vagy felújítandó-e. Ez a számítás a mellékelt grafikonok alapján elvégezhető, és látható a vasalat/beton aránya és a két anód között tartandó távolság kapcsolata.

Az anód által védett terület nagysága függ az anód méretétől (minél nagyobb, annál kiterjedtebb területet képes megóvni), az élettartama pedig a tömegétől, mert ez a fémtartalom mennyiségével arányos.