Hogyan készítsük elő a teraszunkat a nyárra?

2024-05-03 12:12 - A jó idő érkezésével indulhatnak a kertipartik és a sütögetések. Sajnos télen sokunknál károsodhattak a kültéri burkolatok, és itt most elsősorban nem a felfagyásról vagy a komolyabb műszaki problémákról van szó, hanem azokról az aprócska hibákról, amik általános tavaszi szezon elején beiktatható karbantartással kezelhetőek: elszennyeződés, fényét vesztett burkolat, intenzíven elkoszolódott fuga.

Két lépés, amivel előkészíthetjük a teraszt a kerti szezonra

1. Tisztítás

Az előkészületeket alapos tisztítással kezdjük. Általában tökéletes erre a célra az általános tisztítószer, de ha zsíros a burkolat, akkor érdemes egy profi Ultracare HD Cleaner tisztítószerrel lemosni, és utána a szükséges ápolószerekkel átmenni rajta.

Ha foltszerűen a kövekbe vagy betonfelületekbe mélyen beszívódott az olaj, akkor az Ultracare Stain Remover lokálisan csak a foltból képes kiszívni a szennyeződést.

2. Védelem

A kültéri burkolatok állaga megóvása érdekében fontos, hogy a takarítás után impregnáljuk, karbantartsuk azokat.

A kövek, téglák védelmét minden évben szükséges ismételni, impregnálhatjuk Ultracare Stain Protector W termékkel. Vagy ha a teraszunkon apró repedések is találhatók akkor sincs probléma mert a Ultracare Rain Protector W az apró hajszálrepedések impregnálását is megoldja, és megakadályozza, hogy az esővíz a burkolat alá jusson.

A cementes fugákról sem szabad megfeledkezni: azokat is megvédhetjük, hogy ideje korán bekoszolódjanak, erre fejlesztették ki az Ultracare Grout Protectort.

Az impregnálószerek nem mélyítik el a hidegburkolatok vagy a kövek színeit, UV állóak és kb. 1 literes kiszerelésben kaphatóak, ami egy normál teraszhoz épp elegendő.

Ezek a munkálatok egy esőmentes délutánon gyorsan elkészíthetőek, és utána egész szezonban élvezhetjük a teraszunkat, már csak a finom falatokról, a behűtött italról és a jó társaságról kell gondoskodnunk!

Kellemes sütögetést kívánunk mindenkinek!