Szállítással kapcsolatos információk

A Mapei áruk szállításával, árukezelésével kapcsolatos általános kondíciók

Magyarországon a zökkenőmentes kiszolgálás érdekében heti rendszerességgel terítő járatokat indít a Mapei Kft. központi telephelyéről, Sóskútról.

Az ingyenes szállítás egyik feltétele a minimum bruttó 457.200 Ft,- értékű vásárlás. A rendeléseket minden munkanap 12:00 óráig összegezzük, ezeket továbbítjuk a Mapei Kft. részére, és amennyiben a megrendelt termék(ek) készleten vannak, úgy az árut 72 órán belül házhoz szállíttatjuk a gyártóval. Olyan kiszállítási igény esetén, amikor a megrendelés értéke nem éri el a bruttó 457.200 Ft,-ot, 18.000 Ft,-+ÁFA/raklap szállítási költséget számítunk fel. A pontos fuvarteljesítésről lehetőségeink szerint írásos visszaigazolást adunk. 

Projektre, építési helyszeníre történő szállítás (házhoz szállítás) terítőjáratban, 40 tonnás, pótkocsis autóval történik, igény esetén darus gépkocsi is kérhető. Ezt kérjük külön jelezni felénk. 

A kiszállítás munkaidőben történik.

Olyan szállítási cím esetén, amely megközelítéséhez bármilyen engedély szükséges, annak beszerzése a Vevő feladata. Budapest területén belül, az egyedi / védett övezetekné l(Vár és környéke, Margit-sziget) külön behajtási engedély szükséges, melynél a szállítási idő megnövekedhet. Abban az esetben, ha 1-1 rendelés teljesítése fizikailag, vagy egyéb módon korlátozott, a szállítást végző gépjármű részére (például meredek vagy szűk út, magasságkorlátozás stb..), a Vevő feladata a lerakodás helyszínének megfelelő biztosítása. Amennyiben a terület nem megközelíthető, a Vevő feladata új rakodás cím megjelölése, biztosítása. Zárt területekre történő szállítási igények esetén, (például repülőterek, börtönök, erőművek) amelyekhez a bejutás engedélyhez között, ennek biztosítása a Vevő feladata.

Vidéki útvonalbehajtási engedély köteles szállítások esetén, amennyiben a Vevő ennek ügyintézést nem vállalja, úgy az ügyintézési idő miatt szállításunkat nem tudjuk a megadott időre teljesíteni. Az engedélyek költsége a Vevőt terheli. Lehetőségeinkről írásos visszaigazolásban értesítjük a Vevőt. A rendelésben megadott szállítási címtől a szállítás napján eltérni már nincs lehetőség az EKÁER és egyéb rendelkezési követelmények miatt. Amennyiben az áru átvétele a rendelésben megadott szállítási címen nem megoldott, az árut visszaszállítjuk a Mapei kft. telephelyére, melynek költségei a Vevőt terhelik. Téli időszakban fagyveszélyes terméket nem szállítunk.

A szállítás ponyvás, nem önrakodós terherautókkal történik, rakodó személyzet nélkül. A rakodásnál minden esetben segítség szükséges, a gépkocsi vezető nem pakol. Amennyiben egyéb igény van (például önrakodós hátfalas, önrakodós darus autó), kérjük megrendeléskor jelezze felénk. A darus és emelőhátfalas szállításoknál alkalmas platform esetén csak közvetlenül a gépjármű mellé történő lerakodás biztosított.

Gyári átvétel

Lehetőség van a megrendelt termékek gyárban történő átvételére is.

  • 2039 Sóskút, 063/15, Külterület.