Kerítésfestés Mapei Dursilac termékekkel

2023-08-07 14:37 - Az épületeink felületének védelme kiemelten fontos, valamint az is lényeges szempont, hogy amivel védjük a felületeket, mennyire lesz tartós, hiszen kinek van kedve háromévente lefesteni a kerítést? Vagy még tovább menve: a mai világban kinek van kedve háromévente nagy összeget kifizetni egy kivitelezőnek, hogy kenje újra a kerítést?

Létezik olyan bel- és kültéri festék a piacon, amivel akár 10 évig sem kell újra festeni a felületet: ez a Mapei Dursilac zománcfesték.

A Dursilac egy olyan vizesbázisú akril-uretán zománcfesték, amely felhasználható fa-, fém- és kemény PVC felületek bevonására. Kiemelten fontos a „vizesbázisú” és az „akril-uretán” jellemző, ugyanis e két összetevő nagyban meghatározza a termék rugalmasságát és tartósságát.

Az alapozó

Attól függően, hogy milyen felületre használjuk, a különbség az alapozó megválasztásában rejlik.

Alapozó beltérben: Ha beltérben szeretnénk fémfelületet festeni, a Mapei Dursilac No Rust WB alapozót javasoljuk, ennek ugyanis nincs szaga, és nincs károsanyag-kipárolgása.

Alapozó fafelületen: Ha fafelületen szeretnénk dolgozni, akkor a Mapei Dursilac Base Filler a szükséges alapozó, ez az alapozó kitölti és elfedi a fafelületek hibáit és egyenetlenségeit.

Alapozó fémfelületen: Ha kültérben, fémmel dolgozunk, akkor a Mapei Dursilac No Rust alapozó a megfelelő választás.

Mapei Dursilac alapozó

A festék

A termék, bármilyen anyagra is dolgozunk, ugyanaz: a Mapei Dursilac zománcfesték.

A termékből választhatunk matt, szatén és fényes változatot, attól függően, hogy nekünk melyik fényességi fok tetszik. Kisebb munkákhoz 0,75 literes, a nagyobb felületekhez 2,5 literes kiszerelésben érhető el, és 1002 féle szín közül választhatunk.

Mapei Dursilac zománcfesték