Mapei Acrycolor Tonachino - Színtartó vakolat, amely ellenáll az időjárás hatásainak

2023-10-27 11:28 - A színvakolati piac fontos elemei az akril kötőanyagú vakolatok. Azért előnyösek, mert minden szín előállítható belőlük, nem érzékenyek az időjárás viszontagságaira, egyszerű velük dolgozni, és évtizedek óta jelen vannak a piacon.

A Mapei Acrycolor Tonachino színtartó vakolat pontosan ilyen!

Amiben a termék azonos a versenytársaival:

  • akril kötőanyagú,
  • kapart 1,5 mm struktúrájú.

Azonban itt el is fogynak az azonos jellemzők. Ugyanis ez az anyag, annak ellenére, hogy akril kötőanyagú -köszönhetően a magas minőségű műgyanta alapoknak és a prémium minőségű adalékanyagoknak, - egy ásványi hőszigetelő rendszer végső színvakolata is lehet.

Ha nem hőszigetelünk, de vályog épületünk van, akkor is nyugodtan felhasználhatjuk ezt az anyagot, mert lég- és páraáteresztési képessége ezt lehetővé teszi.

De mi a helyzet a termék legkényesebb jellemzőjével, a kiadóssággal?

Fontos, hogy jó a páraáteresztési képessége, de mennyi kell belőle? Hány kanna kell a házamra? Hiszen mi is a sokak számára bevésődött anyagmennyiség? A válasz: 2,5 kg/m2, tehát egy 25 kg-os kanna 10m2 falfelület színezésére elégséges.

Ráadásul a szokásos „kis ráhagyás” és a „felfelé kerekítés” már 2,8-3kg/m2 anyagszükségletet eredményez. Ez egy 200m2 falfelületű családi háznál már 100 kg többlet anyagfelhasználást jelent, egy 2000 m2 falfelületű panelépületnél pedig az is előfordulhat, hogy akár 1 TONNA anyaggal kell többet vásárolnunk!

Az  Acrycolor Tonachino színtartó vakolat esetében teljesen más a helyzet! Nemhogy 2,5 kg, de 2,3 kg is elég! Igen, ez csak 20 dkg. Hogy ez nem sok?

Nézzük akkor meg az előbbi épületeket! 200 m2 falfelület esetében 60 kg, 2000 m2-nél pedig már 600 kg-gal KEVESEBB anyagra van szükség!  

Persze bárki mondhatja, hogy az ő anyaga a legjobb és a legkiadósabb, de éles helyzetben megmutatkozik a valóság.

A Mapei pedig nem fél az éles helyzetektől! Olyannyira nem, hogy az Acrycolor Tonachino színtartó vakolat esetében (is) írásos anyagszükséglet garanciát vállal bármekkora méretű homlokzat színezése esetén!