Mapei Idroplast folyékony bitumenes szigetelőanyag

Mapei Idroplast vizes bázisú folyékony bitumenes szigetelőanyag amely különösen alkalmas lapostetők, teraszok, alépítmények vízszigetelésére és régi bitumenes szigetelések javítására.

Figyelem! Ez a termék jelenleg nem rendelhető.
Mentés a kedvencek közé Kérdezni szeretnék a termékkel kapcsolatban Adatlap nyomtatása

A Mapei Idroplast egy folyékony halmazállapotú, elasztomer-bitumenes, vizes bázisú szigetelőanyag. Rendszerint ott alkalmazzák, ahol a bitumenes lemezzel nem megoldható a vízszigetelés. 

Műszaki adatok

  • Halmazállapot - állékony paszta
  • Szín - fekete (száradás után)
  • Anyagigény az alsó rétegtől függően -  kb. 800-1000 g/m2 minden rétegre PH 20°C-on 8,30 - 9
  • Megnyúlás -  500% - 1000%
  • Szárazanyag tartalom -  130°C-on 64% - 68%
  • Sűrűség - 20°C-on 1,05 – 1,15 kg/l 

Műszaki leírás

A Mapei Idroplast egy elasztomer-bitumenes keverékből készült vizes bázisú vízszigetelő anyag, amely szintetikus gyanták és speciális bitumen, valamint ásványi töltőanyag keverékéből áll össze.

Száradást követően az Idroplast nyúlékony, rugalmas, jól tapad az aljzathoz, vízhatlan és kitűnően ellenáll a kezelt felületet érő környezeti hatásoknak. Az I

Alkalmazási területek

A Mapei Idroplast különösképpen bizonyos szerkezetek illetve nehezen megmunkálható felületek, így bonyolult kivitelezésű tetőszerkezetek, valamint kémények, csatornák és kisépítmények nehezen hozzáférhető részeinek, sérülés után felújított tetőburkolatok, továbbá beton virágágyások, erkélyek és küszöbök vízhatlanítására ajánlott.

A Mapei Idroplast kitűnően használható régi bitumenes szigetelések felújítására, javítására. Az Idroplast javasolt olyan kültéri felületek vízszigetelésére, mint pl. betonfalak, tetőfelületek és teraszok, ahol a bitumenes lemezek alkalmazása nem megoldható. 

Alkalmazási módok

A Mapei Idroplast felhordható szórással, hengerrel vagy ecsettel is a száraz és tiszta, por- és olajmentes felületekre.

Az esetleges repedéseket vagy lyukakat cementhabarccsal le kell zárni. Ajánlott megfelelő lejtést kialakítani, hogy az esővíz elvezetése biztosított legyen. Javasolt az Idroplast -ot két rétegben felhordani. A második réteget az első réteg teljes megszáradását követően, kb. 24 óra elteltével kell készíteni.

A vízszigetelés mechanikai ellenálló képességének növelésére ajánlott az első és a második réteg közé egy hozzávetőleg 40-50 g/m2 tömegű, nem szőtt poliészter vagy üvegszálas erősítő hálót helyezni. Az Idroplast anyagszükséglete a kívánt megerősítéstől és vastagságtól függ; átlagosan kb. 1,8 kg/m2 termék szükséges az 1 mm rétegvastagsághoz.

Az Idroplast -ot minimum +5°C hőmérsékleten hordja fel, de megfelelő időjárás esetén ne hordja fel, ha eső várható. Mindig védje a vízszigetelt felületet a bedolgozást követően legalább 1 napig. Tanácsos elkerülni az Idroplast bedolgozását olyan bitumenes szigetelésre, amely nem sokkal korábban készült, mert a bitumenben jelenlévő olaj megakadályozhatja a termék tökéletes tapadását.

Ajánlott legalább 30-60 napot várni és ezt követően, ha szükséges, a felületet vízzel lemosni. Az Idroplast -ot nem érheti közvetlen napfény, ezért a terméket Polyver Alu, Polyver Acril vagy Polysint védőbevonattal kell ellátni. 

Ehhez a termékhez jelenleg nincsenek hozzáadva letölthető dokumentumok.