2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Mapei Eco Prim PU 1K Turbo párazáró alapozó

Mapei Eco Prim PU 1K Turbo egykomponensű, oldószermentes, nedvességre gyorsan szilárduló, nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), párazáró és felületszilárdító alapozó cementkötésű esztrichekhez.

Mapei Eco Prim PU 1K Turbo párazáró alapozó
42.863 Ft,- / 10 Kg

Alkalmazási terület
Felületszilárdító és portalanító kezelés cementkötésű, anhidrid és fűtött, gyenge felületű aljzatokon. A faanyagú padlók fektetéséhez javasolt legnagyobb maradék nedvességtartalom szintjétől magasabb nedvességtartalmú cementkötésű esztrichek párazárása.

Ha a Mapei Eco Prim PU 1K Turbo felhordása után aljzatkiegyenlítő simítóanyagot vagy ragasztót alkalmaznak, a tapadás biztosítására a frissen kezelt felületet azonnal Quarzo 1,2-vel vagy tiszta, száraz homokkal hintse be.

Kvarchomok hintése helyett az aljzatkiegyenlítő simítóanyag tapadásának javítása egy réteg, a (kb. 2 óra múlva) megszáradt és járhatóvá vált Eco Prim PU 1K Turbo-ra Eco Prim T-vel is lehetséges.

Ha felületére nem hintenek kvarchomokot, az alapozó végső felülete 3 napon belül parkettázható reaktív ragasztóval (Ultrabond P990 1K, Ultrabond Eco P992 1K, Ultrabond Eco S955 1K, Ultrabond P902 2K, Ultrabond P913 2K vagy Lignobond). 

Műszaki adatok 
Állag: folyékony. 
Szín: barna. 
Gyúlékony: nem. 
Bedolgozási hőmérséklet: +5°C és +35°C között. 
Járható: 2-3 óra múlva. 
Várakozási idő reaktív ragasztóval történő parkettafektetés előtt: legalább 2 óra és legfeljebb 36 óra múlva. 
Várakozási idő parkettafektetés előtt vagy simítás felhordása előtt kvarchomokkal behintett felületen: 2 óra múlva. 
EMICODE: EC 1 R – nagyon alacsony kibocsátású. 
Eltartható: 12 hónapig. 
Felhordás: ecsettel vagy hengerrel. 

Anyagszükséglet 
0,1-0,45 kg/m² rétegenként. 

Kiszerelés 
10 kg-os kanna