Tisztelt Vásárlóink! A koronavírus járvány miatt, a kormányzati intézkedéseknek megfelelően üzleteink hézköznap 15:00 óráig tartanak nyitva. Megértésüket köszönjük.
2225 Üllő, Pesti út 209. +36 29 / 320-264

Mapei Mapeshield I tiszta fogyó cink anód

Mapei Mapeshield I különleges vezetőképes pasztába ágyazott, tiszta fogyó cink anód, új vagy felújítandó szerkezetek vasalatának katódos korrózióvédelmére.

Mapei Mapeshield I tiszta fogyó cink anód
19.764 Ft,- / 1 db

Árak utoljára módosítva: 2019-10-28 08:06

A Mapei Mapeshield I nagy fajlagos felületű cink belső magból áll, melyet nagy vezetőképességű, különleges pasztába ágyaztak, és mely biztosítja az anód hosszú élettartamát.

A vasalatra felhelyezése, a fémes csatlakoztatása után a vas és a cink között elektromos potenciálkülönbség jön létre, amely gátolja a korróziós folyamatot, és megakadályozza a korrózió kialakulását még különösen agresszív, pl. kloridos környezetben is. Két különböző, egymáshoz csatlakoztatott fém megfelelő elektrolitban (beton) galvánelemet hoz létre.

A kisebb potenciájú fém (cink) oxidálni fog, a nagyobb (vasalat) potenciálja csökken, és védve marad a korróziótól. Ezen kívül a keletkező áram megnöveli a pH értéket, ezáltal lassú lúgosító folyamatot indít el a betonban, és eltávolítja az esetleg jelenlévő klorid iont.

A védelem szintje függ a szerkezetben lévő vasalat sűrűségétől. Az alkalmazandó anódok száma a vasalat sűrűségétől függ, illetve attól, hogy a szerkezet új vagy felújítandó-e. Ez a számítás a mellékelt grafikonok alapján elvégezhető, és látható a vasalat/beton aránya és a két anód között tartandó távolság kapcsolata.

Az anód által védett terület nagysága függ az anód méretétől (minél nagyobb, annál kiterjedtebb területet képes megóvni), az élettartama pedig a tömegétől, mert ez a fémtartalom mennyiségével arányos.